ervaring van clienten

Renée Verbrugge - relatietherapeut

Contact:
Tel. 06 – 49 68 38 42
info@reneeverbrugge.nl

“Renée heeft ons op haar eigen, sympathieke en respectvolle manier geholpen elkaar weer beter te begrijpen en gevoelens en gedachten bespreekbaar te maken waar wij samen vaak niet de woorden voor vonden. Dat heeft ons veel waardevolle inzichten opgeleverd over onszelf, de ander en de communicatie in onze relatie.”
(zie ervaringen)
Heb je nog vragen?
Hoor graag!  Groet,

Renée

Ervaringen van cliënten


“We wisten niet meer hoe we elkaar konden bereiken. Gelukkig stonden we allebei achter het idee om er een onafhankelijke derde bij te zoeken, hopende dat het zou klikken tussen ons alle drie. Vanaf het allereerste moment voelden we ons bij Renée op ons gemak. Erg fijn om je echt gehoord te voelen. En keer op keer legde ze met grote precisie de vinger op de zere plek, in heldere bewoordingen, met respect en rust. Ik vind Renée een beetje als een spiegel, die liegt ook niet, maar geeft gewoon terug wat er is. Altijd op een integere, onpartijdige manier. En gelukkig hebben we ook kunnen lachen hoor! Uiteindelijk heb ik niet alleen mijn vriend beter leren kennen, maar ook mezelf. Elke sessie was zowel eenvoudig als diepgaand, en maakte veel energie los. We kwamen er elke keer met meer vertrouwen vandaan. Onze relatie is nu een stuk veerkrachtiger geworden, we kunnen makkelijk tegen een stootje! We kunnen elkaar weer bereiken en herkennen de patronen. Eigenlijk gun ik elke relatie dit soort sessies. Een hele goede investering!” Marieke, 37 jr

‘We zaten er eigenlijk gewoon doorheen. Er was geen contact en mijn man had eigenlijk al opgegeven. Zo kwamen we binnen bij Renée. Zij ging heel rustig en vriendelijk met ons aan de slag. Het leek of zij er alle vertrouwen in had dat het goed zou komen.
Al na de eerste sessie had ik het gevoel dat we misschien toch een kans hadden ons huwelijk te redden en moet je nu eens kijken. We hebben geleerd te praten met elkaar over wat we voelen, écht voelen. En te luisteren. En niet eindeloos maar te wachten tot de ander het oplost, maar in actie komen en verantwoordelijkheid nemen.
 Renée heeft ons veel vertrouwen en gereedschappen gegeven. Het is echt een cadeau!’ Jantine, 42 jr.

“Renée kan heel goed ’tussen de regels door luisteren’ en terug geven wat ze waarneemt. Haar werkwijze past ze aan naar hetgeen er op dat moment speelt. Geen onnodig geklets en heel to-the-point. Ze creëert een veilige omgeving waarin wij het middelpunt zijn en we onze eigen en elkaars grenzen kunnen verkennen. Ze geeft praktische opdrachten en ook huiswerk, waardoor we elkaar op nieuwe manieren leren kennen. Met name de 10-minutengesprekken vinden we heel fijn en blijven we twee keer per week doen. We durven meer te delen, zijn ons bewuster van onze (verlatings)angst en we kunnen allebei beter onze wensen duidelijk maken. We zijn beter geworden in kibbelen haha. Er is meer ‘samen’ en we staan allebei steviger in onze eigen grond. Na een half jaar therapie bij Renée hebben we een stevige basis gelegd om samen verder te groeien. Terugkijkend hebben we een grote stap voorwaarts gemaakt.”
Liefs, N. & W.

‘Renée heeft ons op haar eigen, sympathieke en respectvolle manier geholpen elkaar weer beter te begrijpen en gevoelens en gedachten bespreekbaar te maken waar wij samen vaak niet de woorden voor vonden. Omdat we bijna alle sessies samen hebben gedaan, leer je niet alleen veel over jezelf, maar ook over de ander. Dat heeft ons heel waardevolle inzichten opgeleverd over onszelf, de ander en de communicatie in onze relatie.’ Ruud (30)en Wieske (29)

‘Via een vriendin kwamen we bij haar praktijk. We draaiden maar rondjes om elkaar heen, zonder verder te komen. Renée komt snel tot de kern van het probleem. Ze stelt je op je gemak en nodigt dan uit om te vertellen, waarbij zij regelmatig vragen stelt.
Beetje bij beetje wordt er dan een heel patroon zichtbaar. Pijnlijk wel, maar wat een opluchting. We zijn heel blij dat Renee ons hierin begeleid heeft.’ 
Froukje (34) en Henk (38) jaar

’Ik had niet gedacht dat het zou lukken, maar mijn vrouw en ik hebben regelmatig weer plezier in elkaar. Ik heb geleerd om mijn gevoel onder woorden te brengen. Dat vond ik moeilijk en daar moet ik nog steeds moeite voor doen, maar het lukt wel steeds vaker. Het is eigenlijk of ik niet alleen Marjan beter ken, maar ook mijzelf. Ik durf meer en voel me vrijer. Het goede van Renée vind ik dat ze heel betrokken is en dat ze niet oordeelt. Ik krijg daardoor het gevoel dat er ruimte is voor mij.’Carlo, 49 jr.

‘Hoewel we vastzaten in onze relatie, gesprekken steeds verder verharden en het perspectief somber en uitzichtsloos, wilden we toch niet uit elkaar. Wij kenden Renee al via individuele loopbaan vraagstukken, en dat was goed bevallen. Renee heeft ons geholpen een andere realistischer kijk op relaties te krijgen, het gesprek weer vlot te trekken, en bij ons beiden ons aandeel in onrealistische relatieverwachtingen duidelijk te maken.
Hierdoor ging de energie en liefde meer stromen en vanuit een nieuwsgierige en ondersteunende houding is de betrokkenheid naar elkaars leven vergroot.’ JanWillem ( 50) en Els (49)