over mij

Renée Verbrugge – relatietherapeut Amsterdam

Renée Verbrugge – relatietherapeut Amsterdam

Over mij


Mijn naam is Renée Verbrugge. Afgestudeerd in Psychosynthese en na de opleiding verder gestudeerd in genderpsychology (identiteit, seksuologie en ground) en EFT relatietherapie. Inmiddels ben ik alweer een tijd werkzaam als EFT relatietherapeut en psychosyntheticus.
Naast een degelijk stuk opleiding ben ik ook ervaringsdeskundige. Alle hoogte en dieptepunten die een volwassen relatie kenmerken heb ik ook ervaren.
Ik weet inmiddels hoe belangrijk het is om, wat ik noem, tevoorschijn te durven komen met je werkelijke verlangens, angsten en talenten. Iedere relatie krijgt daardoor de kans zich te verdiepen en vitaal te worden. Er is moed en liefde voor nodig, maar jullie krijgen er meer moed, levensplezier en zelfvertrouwen voor terug.

 

Persoonlijke drijfveer
In relatie zijn is een fantastische context om jezelf tegen te komen: je angsten, verlangens en behoeften. In een relatie leer je de ander kennen, maar zeker ook jezelf.
Verantwoordelijkheid nemen voor je eigen gevoelsleven en daarmee jezelf leren kennen, is voor mij een belangrijke drijfveer. Je bewust worden dat je een keuze hebt om anders te reageren. Daarmee wordt je een vrijer en levendiger mens en kun jij je talenten weer inzetten om anderen verder te helpen, op wat voor manier dan ook.
Als mensen hun gevoelsleven beter in beheer hebben dan worden deze gevoelens niet meer uitgeleefd in de relatie of via onze kinderen. Als dan binnen een relatie kinderen geboren worden, dan groeien ze op in een veilige omgeving. En dat heeft ook een uitwerking over generaties heen.